søndag 1. mars 2009

Jakka tek form!

På siste kursdag byrjar jakka endeleg å ta form. Imellomtid så har modellen min prøvd jakka. Her er punkt som vart tilpassa:

  • Sjekk om Prinsessefasongen står fint, eg måtte heve den 1 cm frå armhola mot buen


  • Passar sidda med livlinja? Akkurat passe på denne jakka


  • Sjekke livvidda, tilpasse slik at fram og bakstykket står fint, deretter justere slik at sidesaumen blir rett under armen og midt på sida!


  • Sjekke skulderbredda og armholene

Sidesaumen tråklast, sy, det som evt er for mykje SKAL IKKJE klippast bort,....i tilfelle kulemage ein gong i framtida!!

Flaket skal setjast på, fram til eit hakk som er klipt inn i framstykket nederst. Sjå skråen på flaket som er sett på med nål, hjørnet nede skal passe i hakket, øverst toppen av skråen: her er breidda for saumrommet.Samtidig skal lommeklaffane syast. Frå før er dei tråkla inn kanten på,..berre jukselommer! Pass på at spissen på lommeklaffen blir midt under sidesaumen. Sy fast.


Flaket til foret skal syast på på same måten. Foret må syast i sida først, tilpass vidda på jakka. Eg festa foret med nåler og laga brett der det enda i sidesaumane, slik fann eg ut nøyaktig vidde,



Etter at forflaket er sydd på, skal belegget vrangsyast frå innerhjørnet på jakkeslaget og heilt ned til siste ende av flaket. Klipp inn kanten til ca 0,5 cm, vreng, damp og sy prikkesting for hand heile vegen.

Ingen kommentarer: