lørdag 17. januar 2009

Jakke






Kursdag 1: Vi tar mål av modellen og lagar tilpassa mønster.
Kursdag 2: Klipping av delane. Alle mønsterdelane skal klippast av ullstoffet så nær som "for framstykke".
Pass på trådretninga og dei ulike mål for saumromma, lurt å skrive på alle sidene på mønsteret. før vi klipper ut så tegnar vi rundt alle mønsterdelane med kritt.

NB!"Rettesida" av stoffet ligg alltid inn på stuen!

Samansying til neste kursdag:
Armar: Mansjetten skal syast på først, klipp eit hakk opp i vinkelen for å få det til å felle fint i hop. Sy i hop begge armstykka.
Rygg: Tråkle på sidestykket(prinsessefasongen) og sy. Sy med det lange ryggstykket opp på begge sidene og strekk litt i dette stoffet for å få godt hold i jakka. Dette fordi det er slik den blir strekt når den er på. Sy heilt ned på folden, litt må likevel sprettast opp seinare. OBS! Ved samansying må sidedelen leggast ca 1 cm lenger ned enn det andre stoffet, dette for å få til fin runding i armhola, sjekk før du syr med maskin.
Sy sammen skuldrane, det skal stikke ut om ein trekant ytterst på skuldrane, ca 2 cm er denne trekanten.
Kragen: Overkragen skal følge trådretninga,og skal klippast med fold på midten, dvs. at den er i eitt heilt stykke. Underkragen skal vere på skrå av trådretninga og delt i 2. Sy sammen underkragen og lag stikningar på begge sidene av saumen. Sy sammen begge kragane, underkragen er litt kortare, så fest delane i begge endar og strekk til det blir likt. Klipp saumrommet til ca 0,5 cm, vreng og damp. Når kragen er sydd på jakka, skal der syast "prikkesting" rundt som stikning og broderast mønster på med svart trå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar